Project Description

Ratkaisu joka tilanteeseen

Risto Ikosen perhe rakentaa Espooseen omakotitaloa, jonka tontin maatöiden tekijäksi valikoitui Tsaari. Risto vakuuttui Tsaarin asiakaspalvelusta jo tarjousvaiheessa, ja toimiva viestintä asiakkaan ja yrityksen välillä on jatkunut koko projektin ajan. Tsaari on pystynyt reagoimaan myös tontin erikoistarpeisiin.

Ikosen perheelle on nousemassa Espooseen hieman alle 160-neliöinen yksikerroksinen puutalo autotalleineen. Perheeseen kuuluu vaimo ja neljä lasta.

– Olen alun perin kotoisin Ilomantsista, mutta asunut Espoossa jo kymmenen vuotta. Omakotitalossa toteutuu pitkäaikainen toive. Ilomantsissa totuin siihen, että talon pääsee kiertämään, ja piha on ympärillä, Risto taustoittaa.

Tavoitettavuus saa kiitoksen

Itse talo rakentuu talofirman kautta, mutta maatöille piti löytää oma tekijänsä. Talvella Risto kartoitti vaihtoehtoja ja luki referenssejä.

– Laitoin tarjouspyyntöjä eri firmoilla. Tarjouksista Tsaari vaikutti parhaimmalta ja oli jo tarjousvaiheessa hyvin tavoitettavissa. Myös rakennustyömaan vastaava mestari suositteli yritystä, Risto muistelee.

Risto kokee saaneensa jo tarjousvaiheessa paljon informaatiota projektin eri vaiheista ja etenemisestä. Jos kysyttävää tuli, sai Tsaarin henkilökunnan puhelimitse kiinni.

– Se oli positiivinen asia, että heillä oli aikaa jutella. Myös työn laatu on hyvää. He halusivat, että suunnitelmat ovat näkyvissä ja riittävän selkeät. Jos jotain epäselvyyksiä oli, he soittivat suunnittelijalle. Seurasin työtä sivusta ja juttelin myös vastaavan työnjohtajan kanssa. Hommat etenivät hyvin, ja Tsaari piti minut jatkuvasti ajan tasalla projektin etenemisestä, Risto sanoo tyytyväisenä.

Tontti toi mukanaan yllätyksiä

Solmittu sopimus piti sisällään maanrakennustyöt, jotka tehtiin maaliskuussa 2017. Työ alkoi puisen tontin raivaamisella, sitten tehtiin maanvaihto ja kaivettiin kanaaleita putkistoille. Tontti toi mukanaan yllätyksiä, vaikka maaperää oli tutkittu etukäteen. Räjäytyksiä ja louhintaa jouduttiin tekemään enemmän kuin ennakkoarviot antoivat olettaa.

– Tsaarilla on hyvä yhteistyökumppani, jonka he saivat tekemään räjäytyksiä aina tarvittaessa jo seuraavaksi päiväksi. Emme joutuneet odottelemaan pitkiä aikoja, Risto kiittelee.

Tontin läheisyydessä sijaitsee myös kaupungin rasite- ja rakennuskieltoalueita, joka vaikeutti koneiden saapumista tonteille. Tsaari ratkaisi asian hankkimalla paikalle hihna-auton yhteistyökumppaninsa kautta.

– Opin tästä projektista sen, että maan sisältä voi tulla yllätyksiä, vaikka kuinka olisi tutkittu etukäteen. Vasta kun kaivurin kauha kuopaisee, voidaan tietää varmaksi. Tsaarilta löytyi kuitenkin ratkaisu joka tilanteeseen. Heidän toimintansa on joustavaa, asiantuntevaa, nopeaa ja laadukasta. Erityisesti jäi mieleen se, että heiltä sai aina palvelua, Risto iloitsee.

Kuvia projektista