Project Description

Omakotitalon pohjatyöt ja talon ulkopuolisten viemärilinjojen vetäminen jouhevasti ja aikataulussa

Kun Santasalot päättivät rakentaa 160 m² omakotitalon Helsingin Paloheinään, selvää oli, että pohjatöihin piti löytää asiansa osaava alan ammattilainen. Olihan kyse vanhasta pientaloalueesta, jossa naapurit ovat lähellä ja kaivutyöt jouduttaisiin tekemään hyvinkin kompaktilla alueella.

– Tsaarin urakkana oli pohjan tekeminen, vesi- ja viemärilinjojen rakentaminen sekä uudelle talolle ulkopuolisin osin että naapuritalolle linjojen siirron yhteydessä. Myöhemmässä rakennusvaiheessa teetimme vielä lisätyönä kaukolämpöputkiston kanavat ja pihakivimuurien perustusten rakentamisen, Santasalo kertoo.

Työmaan edetessä huomattiin jotakin yllättävää. Talon putkilinjojen kohdalta paljastui myös louhittavaa kalliota, joka poistettiin hydraulikiilausmenetelmällä ripeästi.

– Tsaarin ammattitaitoinen henkilökunta toimi todella hyvin. Työt aloitettiin aikailematta ja urakka hoidettiin kunnialla valmiiksi, Niilo kiittelee.

Lisäksi rakennettiin jäte- ja hulevesipumppaamot. Kaiken kaikkiaan työ oli haasteellinen, mutta eteni sovitusti ja aikataulussa.

Monelle omakotirakentajalle on tuttu tilanne, jossa tekijät karkaavat jossakin välissä toiselle työmaalle. Tsaari teki kuitenkin kaiken yhtä soittoa loppuun asti valmiiksi.

– He ottivat hyvin kokonaisvastuun projektista, eikä työmaan mikään muu vaihe viivästynyt heidän takiaan, Niilo huomauttaa.

Pienellä tontilla haasteena oli se, että maamassoja jouduttiin siirtelemään paikasta toiseen. Haasteellisesta tontista huolimatta kaikki ongelmat saatiin ratkaistua.

– Kaikesta näki, että he olivat tilanteen tasalla ja kokeneita tekijöitä, Niilo Santasalo kiteyttää.

– Olimme tyytyväiset lopputulokseen.

Kuvia projektista