Project Description

Kaikki sujui aikataulussa ja ammattitaidolla

Kun omakotitalo halutaan rakentaa kirvesvarsitontille vanhan asutuksen keskelle, on maanrakennus hoidettava taidolla. Minna Tullilan perhe saattoi jättää maatyöt huoletta urakoitsijansa harteille, kun puikoissa oli Tsaari. Yhtiön osaavat ammattilaiset hoitivat projektin aikataulussa ja asiansa osaten.

Tullilan perhe rakentaa omakotitaloa Vantaan Hiekkaharjuun 1950-luvun talojen keskelle.

– Rakennussuunnitelmia tehtäessä maansiirtotyöt olivat meistä se haasteellisin hahmotettava, ja myös kustannusmielessä hankalin ennakoitava. Koskaan kun ei tiedä, mitä tontilla tulee vastaan. Sen tähden urakoitsijaa valitessa halusimme löytää luotettavan toimijan, Tullila kertoo.

Kyseessä on toisesta tontista lohkottu kirvesvarsitontti, joka sijaitsee vanhan talon takana. Kevättalvella 2017 rakennuslupa oli juuri myönnetty ja perhe mieli päästä aloittamaan rakennustyöt mahdollisimman pian. Tsaaria heille suositteli toinen maanrakennusammattilainen. Kun netistä vielä löytyi muiden omakotirakentajien kiitteleviä lausuntoja Tsaarista, perhe päätti ottaa yhteyttä.

– Heti alkuun huomasimme, että kommunikaatio pelasi. Saimme hyvää palvelua ja asiallisen tarjouksen, minkä myötä päädyimme tekemään urakkasopimuksen, hän kertoo.

Kirvesvarsitontin haasteet

Kirvesvarsitontilla täytyi maanrakennusta tehtäessä väistää vanhaa puustoa ja varoa tien tuntumassa sijaitsevaa naapuritaloa. Kunnallistekniikkaa vedettäessä piti olla tarkkana, ettei aiheuta vahinkoa naapureille. Linjat kun tuotiin kirvesvarsitietä pitkin. Kaikki sujui niin kuin pitikin, aikataulua myöten.

– Olimme sikäli onnekkaita, että Tsaari pystyi aloittamaan työt joustavasti heti. Aikataulutus pelasi yhteen kokonaisprojektin kannalta. Työt sujuivat hienosti, toiminta oli ripeää ja ammattimaista. Kun maansiirtotyöt aloitettiin maaliskuulla, niin huhtikuussa perustusurakoitsija pääsi töihin ja toukokuussa saapuivatkin jo clt-elementit.

Tullila on ollut omakotiprojektin aikana tekemisissä lukuisten eri alojen urakoitsijoiden kanssa ja jakaa mielellään kokemuksiaan. Maanrakennustyöt ovat omakotitalotyömaalla merkittävä kustannuserä ja työvaihe, joka on tehtävä kunnolla.

– Voimme suositella Tsaaria toisillekin. Tsaari on parhaasta päästä siinäkin mielessä, että Risto Saareen sai aina hyvin yhteyden ja hän viesti ymmärrettävällä tavalla eri vaiheissa mitä ollaan seuraavaksi tekemässä. Asiakkaalle tuli turvallinen olo, kun tiesi missä mennään.

Tsaarilla oli ratkaisu joka haasteeseen, ja konekapasiteettia löytyi tarpeen mukaan.

– Työntekijä, joka paiski töitä tontillamme, oli osaava ja työt etenivät hyvää vauhtia. Kaiken kaikkiaan toiminta oli tehokasta, Tullila kiittelee.

Työt aloitettiin keväällä 2017 ja talon on määrä valmistua maaliskuulla 2018.

Kuvia projektista