Lumenajo

Talvet ovat muuttuneet yhä epävakaisemmiksi ja lumi voi olla melkoinen riesa tukkiessaan kulkureitit piha-alueilla. Lumen tamppautuessa liukastumisriskit kasvavat. Kiinteistön omistaja tai taloyhtiö on kuitenkin vastuussa piha-alueen kunnossapidosta.

Tsaari tarjoaa haasteeseen uuden, kokonaisvaltaisen ratkaisun.

– Olemme hankkineet lumenajoa varten uuden erikoiskoneen, jolla mahdutaan ahtaisiinkin porttigongeihin ja saadaan piha-alueet siistiksi lumesta, Risto Saari Tsaarilta kertoo.

Lumenajon ohella myös lumenkuormaus luontuu samalla koneella vaikka suoraan korkealle auton lavalle. Erikoisrakenteinen lumenajoon suunniteltu kone on kompaktin kokoinen ja teleskooppipuomin ansiosta lumenajo sujuu tehokkaasti ja jouhevasti myös kerrostalopihoilla.

– Olemme ensimmäisiä yrityksiä, joka käyttää tällaista konetta lumenajoon, Saari valottaa.

Tsaarin kattavan kaluston avulla lumenajo pystytään hoitamaan nyt tehokkaasti, onpa kyse sitten ahtaasta piha-alueesta, jossa haasteena on saada kulkuväylät pysymään puhtaina tai isommasta kohteesta, jossa lumimäärät ovat massiivisia.

– Meiltä löytyy kaikki tarvittava lumenajoon sekä kuormaukseen, ja teemme lumenajoa koko Uudellamaalla, Saari toteaa.

Tsaari hoitaa lumenajot tehokkaasti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä koko Uudellamaalla

Joutuisasti myös keskusta-alueilla ja ahtaissa paikoissa

Kaupungeissa ja taajamissa haasteena on usein tilan ja ajan puute. Korkeat lumikasat vaikeuttavat liikkumista ja haittaavat näkyvyyttä etenkin taajamissa ja keskusta-alueilla. Lumenajo pitäisi kuitenkin saada hoidettua kommelluksitta liikenteen keskellä.
Tsaarin uuden lumenajoon suunnitellun koneen ansiosta ei enää tarvita isoja siirtolavoja maahan, vaan lumenkuormaus luontuu suoraan ylös kuorma-auton lavalle. Lumi saadaan kuljetettua kuorma-autoilla heti pois, kulkuväylät ovat taas avoimia ja liikkuminen turvallisempaa.
Pakastuessa lumi jäätyy helposti piha-alueen eri elementtien tai parkissa olevien autojen väliin. Kun keli muuttuu sohjoiseksi, se tuo puolestaan omat haasteensa.

– Uuden konseptimme avulla vältytään monelta pulmalta, kun lumenajo saadaan hoidettua mahdollisimman ajoissa ja kerralla, Saari huomauttaa.

Yksi kunnon lumimyräkkä voi sotkea myös rakennustyömaan kuviot pahasti. Tsaarin kompaktilla kalustolla lumenajo hoituu tehokkaasti. Koneen nelipyöräohjaus helpottaa työskentelyä ahtaissakin kohteissa ja vaikeissa paikoissa. Tsaarilta löytyy kapasiteettia kaikenlaisten lumimäärien kuormaukseen ja kuljetukseen, tarvittaessa myös isompia koneita.

– Liikkeelle päästään yleensä lyhyelläkin varoitusajalla ja lumenajo saadaan tehtyä ennen kuin lumi pääsee aiheuttamaan isompia ongelmia. Meiltä löytyy lisäpalveluna siivoustöihin myös käsimiehiä hoitamaan lumenluontia vaikeista paikoista, kuten autojen välistä tai pensaiden päältä, hän lisää.

Tsaari tekee lumenajoa joko kertaluonteisesti tai koko talvikauden ajan sopimuksen mukaan.

Tilaa lumenajo ja -kuormaus Tsaarilta. Palvelemme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla sekä koko Uudellamaalla.